Săptămâna „altfel” a schimbat rutina Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Reghin

 

 

Cadrele didactice din  Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Reghin au proiectat, testat și evaluat abordări eficiente pentru dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul elevilor. Activitățile cuprinse în programul național „Școala altfel” au fost implementate/facilitate de cadrele didactice în parteneriat cu elevii, alte cadre didactice, părinții, reprezentanți ai instituțiilor, autorităților locale.

Așadar, în perioada 8-12 octombrie atât elevii, cât și profesorii s-au putut bucura împreună de o altfel de școală, cu multiple activități, precum:

– Sunt elev în era digitală!

– Abilități de viață – Interpretarea de texte literare inedite

– Limbajul semnelor

– Concurs pe echipe pe teme de stiințã, artã, literaturã, muzicã

– Educație ecologică- fauna și flora locală- drumeție

– Să explorăm Reghinul maghiar!

– Degustare gastronomică, alegerea produselor sănătoase

– Competiții sportive

–  Radioactivitatea Naturală a mediului înconjurător

– Fii informat, nu manipulat!

– Secretele Vaticanului – vizionarea documentarului și dezbatere

– Pictură pe sticlă și lemn

– Excursii

– Promovare Ciobănesc Românesc Carpatin

– O vizită virtuală prin marile capitale europene

– Poți să fii cool, fără să fii high!

Săptămâna „altfel” a schimbat rutina şcolii, a permis exprimarea spiritului creativ şi a antrenat spiritul de echipă. Deşi toată săptămâna au venit la aceeaşi şcoală, în aceleaşi săli de clasă, vedeau aceiaşi colegi şi profesori, s-a făcut ceva cu totul diferit, s-a învăţat altfel. Această săptămână a scos elevii şi profesorii din rutina obișnuită. „Şcoala altfel” poate fi dovada că atât profesorii, cât şi elevii sunt în căutarea unei relaţii umane, prietenoase, relaxate, în care chiar şi cele mai grele lecţii pot deveni simple.

Programul național „Școala altfel” are o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului școlar și poate fi derulat pe baza unei planificări ce rămâne la decizia fiecărei unități de învățământ, conform ordinului Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice privind structura anului școlar, valabil în anul școlar respectiv. „Școala altfel” este un program național al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul elevilor.

 

Imola Grama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentează cu Facebook