Scrisoare către comisarul european pentru transporturi

floreaPrimarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a dat publicităţii miercuri, într-o conferinţă de presă, o scrisoare adresată comisarului european pentru transporturi, Siim Kallas, prin care îi cere acestuia lămuriri cu privire la autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, care ar fi ‘dispărut’ de pe coridoarele de transport europene.

Dorin Florea a precizat că a cerut această lămurire după ce Comisia Europeană a dat publicităţii, în 17 octombrie, informaţii privind noile politici în domeniul infrastructurii, care nu prevăd legăturile rutiere ale centrului ţării cu Moldova.
‘În documentul emis de Comisia Europeană, am constatat cu îngrijorare că nu apare un element important de infrastructură din România, mă refer aici la autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, obiectiv cuprins, în data de 22 martie 2012, în Draft Regulation of guildlines for development of trans-european transport network – maps of the comprehensive and core networks (proiectul reglementării privind dezvoltarea reţelelor trans-europene de transport -n.r.), material aprobat la întrunirea Consiliului pentru Transport, Telecomunicaţii şi Energie al Uniunii Europene în şedinţa de lucru condusă chiar de dumneavoastră. Prin urmare, constatând lipsa acestui important obiectiv din proiectul publicat de Comisia Europeană în data de 17/10/2013 (…) vă rugăm respectuos să ne oferiţi detalii suplimentare despre situaţia existentă în acest moment şi cauzele care au dus la această neplăcută omitere’, se arată în document.

Dorin Florea a susţinut că lipsa autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni din strategia europeană de dezvoltare în domeniul infrastructurii, ‘afectează extrem de grav dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale implicate în acest proiect’.

Edilul a spus că orice încercare de a afla informaţii despre acest subiect, pe plan intern, a fost sortită eşecului.

El a subliniat că municipiul Târgu Mureş trebuie să fie un nod de transport important şi că, dacă autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni este într-adevăr exclusă din strategia europeană de dezvoltare în domeniul infrastructurii, ar trebui să se construiască cel puţin un drum rapid, care să lege Târgu Mureş de Sibiu şi de Braşov.
Florea a mai spus că, dacă Târgu Mureş pierde această autostradă, va fi un lucru extrem de grav şi că dacă renunţarea la acest segment se confirmă, trebuie gândită urgent o strategie. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.