Semnal de alarmă tras la Tîrgu Mureș! 25% dintre români suferă de obezitate!

 

Asociația Română de Nutriție și Dietetică (ARoND) în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș a început ieri, 1 noiembrie, manifestarea științifică din domeniul „Nutriție și Dietetică” care va ține timp de 5 zile, până în 4 noiembrie.

Această manifestare include două Conferințe, prima fiind A 5-a Conferință a Dieteticienilor cu participare internațională “Obezitatea la copil – actualități, implicații și perspective de prevenție și tratament”, în zilele de 1-2 noiembrie, urmată de a doua având drept obiectiv îmbunătățirea cunoștințelor de nutriție oferite sportivilor, Conferința Internațională „Cercetări transdisciplinare în kinetoterapie, activități fizice și nutriție sportivă” (cu specific pe domeniile Nutritie, Balneofiziokinetoterapie și Educație Fizică și Sport, detalii suplimentare pe www.cnns.nutritiedietetica.ro), în zilele de 3-4 noiembrie 2017.

Conferința Dieteticienilor este creditată de Colegiul Medicilor și OAMMR și se desfășoară la Hotel Imperial din Tîrgu Mureș, avându-i ca invitați speciali pe Sylvia Klinger, Registered Dietitian – American Dietitian Academy; Prof. Dragoș Iliescu – Universitatea București.

La conferința de ieri, prodecanul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Tîrgu-Mureș, Monica Tarcea, a arătat că în România cel puţin un sfert din populaţie este afectată de obezitate, subliniind faptul că problemele apar la vârste din ce în ce mai fragede, iar printre factorii declanșatori sunt cei genetici, dar și cei care țin de educație și de posibilitățile financiare ale părinților.

 

Cristina Vancea

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.