Semnificatia viselor: Care sunt cele mai intalnite cosmaruri  si cum pot fi ele interpretate?

               

 

sursa foto: www.pinterest.com

 

Timp de foarte multi ani, chiar si in prezent, oamenii de stiinta studiaza cosmarurile si analizeaza cauzele aparitiei acestora, rezultatele fiind, de multe ori, descoperiri bizare. Creierul uman dezvolta imaginii si perceptii mai mult sau mai putin constiente, pe baza amintirilor si experientelor din trecut. Cu toate acestea, informatiile obtinute in urma studiilor dezvaluie misterul celor mai des intalnite cosmaruri, vise intense si tulburatoare, care isi pun amprenta in zona emotionala a individului. De regula, oamenii isi amintesc foarte putine imagini si scenarii atunci cand viseaza urat, insa multe elemente din vis pot descrie lucruri foarte personale. Amintirea viselor are o natura fragila si astfel poate duce la pierderea unor imagini din timpul cosmarului. Interpretarile pot fi mai mult sau mai putin sigure, insa ele te pot ghida in descifrarea visului si analiza anumitor trairi interioare.

 

Care sunt cele mai des intalnite cosmaruri si ce inseamna ele in dictionarul viselor?

 

Accidentele

sursa foto: www.unsplash.com

 

Accidentele de masina, avion, cele legate in general de o intamplare reala, sunt unele dintre cele mai dese vise intunecate care apar in randul adultilor. Adesea, ele indica o neglijenta in stransa legatura cu realitatea, pe care subconstientul o recunoaste ca pe un accident. In vis, un accident poate sa fie un simbol foarte puternic si poate sa aiba diverse semnificatii, in functie de individ. Uneori, aceste vise apar chiar ca o prevenire, cu privire la unele obiceiuri care te pot conduce spre o intamplare mai putin fericita. Astfel, e nevoie sa acorzi mai multa atentie sigurantei si actiunilor pe care le faci. Poti afla din acest articol cat de important este sa fii protejat si acoperit in cazul unui incident si cum poti evita unele situatii mai neplacute.

Accidentele care iti apar in vise pot fi prevenite prin schimbarea unor obiceiuri , precum adoptarea condusului preventiv, mai multa atentie asupra sanatatii sau schimbarea stilului de viata. Cosmarurile legate de accidente grave pot fi menite sa iti aminteasca cat de important este sa fii precaut si cat mai bine informat. Trebuie sa stii ca, un avocat specializat in daune auto pe www.jgv.ro te poate ajuta intr-o situatie de genul acesta. Studiile arata ca, stresul provocat de gandurile de nesiguranta pot provoca cosmaruri si insomnii.

 

Moartea

sursa foto: www.unsplash.com

 

Aceasta experienta poate fi destul de traumatizanta in vis si iti poate lasa un sentiment de premonitie, gandindu-te ca s-ar putea intampla, intr-adevar. Cu toate acestea, un vis nu poate sa prezica un deces, iar cazurile in care se intampla acest lucru sunt extrem de rare. In vis, moartea inseamna o schimbare foarte mare, ce urmeaza sa aiba loc in viata ta. Poate defini inceperea unui nou capitol sau incheierea altuia, insa acest lucru nu trebuie sa te sperie. Incearca sa analizezi cat mai bine contextele in care acest eveniment si-a facut aparitia in vis si, astfel, vei putea identifica mai usor cauza cosmarului.

 

Caderea in gol

sursa foto:www.unsplash.com

 

Atunci cand visezi ca esti in cadere libera, te trezesti cu un sentiment foarte neplacut. In cazul visului in care tu, ca personaj principal, te afli intr-o cadere vertiginoasa, dupa care te trezesti brusc, exista doua variante de interpretare: cea care explica ce se intampla din punct de vedere fiziologic si cea care interpreteaza visul din timpul somnului profund, cand traiesti cu intensitate momentul, fara sa te trezesti. Prima varianta este rezultatul relaxarii muschilor si al scaderii tensiunii, atunci cand corpul se odihneste. Cea de a doua, prezinta cateva interpretari la nivel de psihic, legate de nesiguranta si anxietate. Orice lucru are puterea sa cutremure sentimentul de siguranta si sa il transforme in incertitudine si neincredere, poate provoca astfel de cosmaruri.

 

Anumite experiente din viata au puterea de a schimba modul in care lucreaza imaginatia si subconstientul, creand contexte vizuale puternice in timpul unui vis. Cosmarurile nu trebuie sa te sperie si, totodata, interpretarea lor nu ar trebui sa reprezinte o dificultate, atata timp cat esti constient de deciziile pe care le iei in viata de zi cu zi si reusesti sa te analizezi cat mai bine, din interior.

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.