ȘI CAII SE ÎMPUȘCĂ, NU-I AȘA?


Premiera spectacolului realizat în urma concursului organizat pentru tineri regizori
de către Compania Tompa Miklós

Mădălin Hîncu este câștigătorul concursului pentru tineri regizori, organizat în stagiunea 2018/2019 de Teatrul Național Târgu-Mureș. El a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, clasa Ducu Darie. Îi aparțin atât adaptarea scenică, după romanul lui Horace McCoy „Și caii se împușcă, nu-i așa?”, cât și regia spectacolului. Traducerea textului în limba maghiară îi aparține lui Sándor László.
Premiera spectacolului va avea loc sâmbătă, 13 octombrie 2018, orele 19.30 în Sala Mică a Teatrului Național. Următorul spectacol va avea loc duminică, 14 octombrie. La premieră sunt valabile abonamentele de mecenat Bernády György. Spectacolul recomandat persoanelor de peste 16 ani este supratitrat în limba română.
În mijlocul crizei economice americane din anii ‘30, Gloria și Robert se luptă până la epuizare la un maraton de dans pentru premiul pus în joc, care le-ar permite un mod de viață decent.
Drama lui Robert și Gloria are la bază o întrebare problematică: există pace în haosul existenței umane? În călătoria lor prin lumra maratonului de dans se naște însă și un alt șir de întrebări: ce importanță are adevărul într-o societate în care manipularea realității este mai importantă decât realitatea în sine? Unde ne situăm noi, moral, într-o lume în care nimic nu este ceea ce pare a fi? Și ceea ce este și mai important, cât de dispuși suntem să acceptăm cine suntem cu adevărat?
Personajele fac echilibristică pe hotarul dintre exasperare și supraviețuire, în lumea desenată de Horace McCoy, dar în ciuda contextului se opun realității crude, în speranța unui viitor mai bun.
Distribuție: Varga Andrea, Varga Balázs, Bartha László-Zsolt, Nagy Dorottya, Bokor Barna, Kiss Bora, Kádár L. Gellért, Simon Boglárka Katalin, Kádár Noémi, Csíki Szabolcs, Kocsis Anna, Bálint Örs, Borsos Tamás, Szabó János Szilárd. Scenograf: Răzvan Bordoș. Asistent scenografie: Huszár Kató. Dramaturg de scenă, asistent regie: Szabó Réka.
Mai multe informații pot fi obținute de pe nemzetiszinhaz.ro și facebook.com/tompamiklos.

Comentează cu Facebook