Sindicaliștii de la Azo pichetează azi Prefectura

azomures combinatSindicatul Alternativa 2002 Azomureş şi filiala Mureş a CNSLR Frăţia au anunţat luni reînceperea acţiunilor de protest împotriva planului de externalizare a unor servicii de întreţinere a instalaţiilor şi echipamentelor vechi din cadrul SC Azomureş SA Târgu Mureş.

Sindicaliştii au spus că prima acţiune de protest va avea loc marţi, în faţa Palatului Administrativ din Târgu Mureş, pentru a se trage un semnal de alarmă în privinţa reluării procesului de externalizare a serviciilor. ‘Organizăm acest protest pentru a trage un semnal de alarma, întrucât conducerea societăţii a reluat procedurile de externalizare, după o perioadă de acalmie în care am sperat că s-a convins că externalizarea întreţinerii instalaţiilor şi echipamentelor vechi şi nemodernizate nu este o soluţie viabilă pentru Azomureş. Salariaţii Azomureş, membri de sindicat, doresc să transmită mesajul că interesele lor sunt comune cu cele ale locuitorilor municipiului Târgu Mureş, acela că vor ca Azomureş să funcţioneze, dar să nu mai polueze’, se arată într-un comunicat de presă semnat de Dumitru Boantă, liderul Sindicatului Alternativa 2002.

Acţiunea anunţată de sindicate va fi o pichetare la care vor participa 50-100 de persoane şi se va desfăşura între orele 15.00 şi 17.00. Protestele împotriva planului de reorganizare a societăţii, prezentat de noua conducere, care prevedea şi externalizarea unor servicii, au început în luna aprilie, pe motiv că această decizie ‘poate conduce la pierderea locurilor de muncă şi poate genera un real pericol pentru salariaţii companiei şi pentru mediul înconjurător pe o rază considerabilă’.

Conducerea Azomureş a precizat la momentul respectiv că planul de reorganizare, aprobat şi asumat de Consiliul de Administraţie, nu prevede restructurări de personal, că reorganizarea se va face în beneficiul societăţii şi urmăreşte eficientizarea activităţii. „Conducerea companiei continuă să pună în aplicare planul de reorganizare prin externalizare, anunțat de Consiliul de Administrație astfel încât, în paralel cu derularea investițiilor în retehnologizare, să pregătească Azomureș pentru perioada care urmează. Obiectivul asumat este de a menține activitatea de producție la cote normale, cu respectarea normelor de mediu și de funcționare în siguranță a instalațiilor”, a precizat Ovidiu Maior purtătorul de cuvânt al companiei.

AGERPRES

Comentează cu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.