Situaţie tehnică în cadrul Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES

În ziua de 23 august 2019, ora 12.00, din cauza unei defecţiuni tehnice apărute la sistemul de alimentare a unui server din cadrul Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, a intervenit închiderea necontrolată a acestuia, ceea ce a condus la coruperea bazelor de date de ştiri şi fotografii.

Timpul estimat pentru resincronizarea bazelor de date este de câteva ore.

Ne prezentăm scuzele pentru problemele cauzate şi încercăm să remediem situaţia în cel mai scurt timp posibil.

Despre AGERPRES

Istoria Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES începe la 27 martie 1889, când P. P. Carp, ministru de Externe la acea dată, semnează actul de naştere a Agenţiei Telegrafice a României, care difuza în ţară un „serviciu exact şi rapid al tuturor ştirilor de interes general sau special”. La mai puţin de o lună, Agenţia Telegrafică a României şi-a început efectiv activitatea, odată cu expedierea primei „telegrame”, pe 11 aprilie. Din 1921, Agenţia Naţională de Presă a avut o transmisie neîntreruptă de ştiri şi informaţii. În cei 130 de ani de activitate, AGERPRES şi-a menţinut rolul de a fi principala sursă de informare pentru cetăţenii şi instituţiile din ţară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior. AGERPRES își indeplinește misiunea de a informa prompt, corect și obiectiv și, totodată, din 1889, Agenția Națională de Presă scrie istorie în fiecare zi.

AGERPRES a primit în luna iunie 2019, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Elisabeta, statutul de Furnizor al Casei Regale a României.

AGERPRES mulțumește cititorilor și partenerilor pentru încredere și vă invită să urmăriți o parte din istoria AGERPRES, accesând clipul video de la linkul: https://youtu.be/OidvfQyvZmQ.

Biroul Comunicare, Branding şi Relaţii Internaţionale

Comentează cu Facebook