Sport, film și cultură cu miros de măr la Batoș

 

 

 

 

 

 

 

 

Timp de două zile comuna Batoș i-a reunit pe cei mai importanți producători din zonă din domeniul horticol. Abundența de arome, parfumul de fructe și produse naturale au fost la mare înălțime la evenimentul care de 17 ani decurge cu succes. „Sărbătoarea Mărului” se dorește un promotor al activității pomicultorilor din zonă și în același timp un prilej de a comercializa roadele abia culese din livezi.

 

 

Manifestările…

 

 

…  au debutat sâmbătă cu activități sportive prin Asociația Sportul Pentru Toți Reghin.

„Astăzi, manifestările au cuprins competiții sportive de mare impact, respectiv fotbal (au participat cinci echipe), tenis de masă alături de Kantor Imre și Marian Florin, un cros pe trei categorii de vârstă (cei mici până în 11 ani, adolescenți și veterani (o doamnă venită de departe, de 41 de ani, un domn de 54 de ani), dar cel mai frumos premiu a fost al lui Mihai Gherghel, pe care îl apreciem nu doar pentru rezultatele sportive deosebite, ci și educației pe care o dă noii generații. Dacă noi suntem exemplul personal pentru viitorul pe care îl dorim copiilor noștri, la minte și la trup, înseamnă că ne-am realizat scopul. Vremea a ținut cu noi, terenul a fost plin de copii, de adolescenți și seniori, care timp de șapte ceasuri s-au distrat prin mișcare și sport. Nu neapărat de performanță, dar prin antrenarea copiilor în jocuri sportive care să îi determine să iubească mișcarea. Mărul este fructul biblic, iar noi dorim ca sufletul copiilor să fie veșnic ca un măr”, a declarat Alin Romulus Păcurar, președintele Asociației Sportul Pentru Toți.

 

 

„E un eveniment peste care nu pot să trec…

 

… sunt invitat de ani de zile. E o sărbătoare deosebită a școlii, a sportului, a tinereții, a celor care doresc să se simtă bine în natură. Și în acest an am participat la cros, am ajuns pe podium atât pentru rezultatele mele, cât și pentru că la vârsta mea nu prea mai am adversari”, a declarat veteranul de 77 ani, prof. drd. ing. Mihai Gherghel.

Seara s-a încheiat cu două proiecții de film în aer liber, România Neîmblânzită și Billion Star Hotel.

 

Duminică…

 

… ziua de sărbătoare a început cu o slujbă religioasă și s-au deschis porțile Bisericii Evanghelice din Batoș, monument istoric clasa A.

Doritorii au putut participa la tururi ghidate în biserică și turn, și au putut afla informații prețioase despre una dintre puținele biserici fortificate din nordul Transilvaniei. Cei interesați au mai putut vizita Muzeul de Istorie și Etnografie din Batoș.

La deschiderea oficială au participat oficialități din conducerea județului, a urmat premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, premierea elevilor cu rezultate deosebite la învățătură și s-au vizitat standurile producătorilor, care la rândul lor au fost premiați. Pe scena amplasată în curtea școlii au urcat ansambluri și grupuri folclorice locale, Formația „Transilvania” și Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul”.

 

 

Trasul remorcii

 

 

După-masă s-a desfășurat un concurs distractiv, trasul remorcii, urmată de muzică ușoară cu Norbi Rus. Seara s-a încheiat cu un concert marca Vizi, urmat de cei de la Nightlosers. Publicul participant a fredonat, dansat și s-a distrat alături de cei de pe scenă.

„În fiecare al doilea weekend din luna octombrie, la Batoș se organizează „Sărbătoarea Mărului”. Producătorii locali și nu numai și-au aranjat standurile, și-au prezentat mărfurile cele mai frumoase. Am avut un an foarte bogat în ceea ce privește agricultura, legume și fructe frumoase și gustoase, miere de albină, produse agricole de cea mai bună calitate, vinuri, flori, dar mai ales oameni faini. E primul an când pe lângă organizatorii obișnuiți al acestui eveniment s-au implicat un grup de tineri și aș vrea să îi amintesc aici pe Vizi, Bianca Tămășan, Ioana Gollner, dar și alții. De asemenea, trebuie să mulțumesc și sponsorilor și mi-aș dori ca și la edițiile următoare să aveam aceeași relație de colaborare”, a declarat primarul Batoșului, Cotoi Dinu Dumitru.

Evenimentul „Sărbătoarea Mărului” a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Batoș, cu sprijinul Cramei Liliac și al Asociației Mărul de Aur în 13-14 octombrie.

 

 

 

Imola Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.