Staţie de epurare reabilitată în municipiul Reghin

Cu ajutorul fondurilor europene s-a reabilitat Staţia de epurare din municipiul Reghin. Lucrările de construcţie şi de reabilitare au avut în vedere realizarea unei linii tehnologice care să elimine descărcările neconforme în emisar, rezultând astfel un impact minim asupra mediului înconjurător prin încadrarea în limitele impuse de legislaţia naţională şi de Directiva 91/271/CEE privind epurarea apelor uzate urbane. După finalizarea şi recepţionarea lucrărilor în data de 27.01.2017, Compania AQUASERV a preluat în operare obiectivul.

Investiţia în valoare de peste 29 de milioane lei include construirea unei noi trepte mecano-biologice de epurare a apelor uzate orăşeneşti, incluzând treapta de epurare biologică avansată, reabilitarea treptei de prelucrare pentru nămolurile rezultate şi utilizarea superioară a biogazului produs prin instalaţie de cogenerare. Procesul tehnologic va fi monitorizat on-line şi corectat automat prin intermediul sistemului SCADA (Monitorizare, Control şi Achiziţii de Date).

Contractul de lucrări, având ca obiect „Reabilitare şi extindere fază terţiară pentru Staţia de Epurare Reghin” face parte din proiectele POS Mediu Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş respectiv POIM Fazarea proiectului Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş, şi a fost semnat în data de 28.03.2012 cu PASSAVANT ROEDIGER GMBH din Germania.

Proiectele sunt implementate de către Operatorul Regional Compania AQUASERV S.A. Tîrgu-Mureş şi reprezintă cele mai importante investiţii de până acum, din judeţul Mureş, în domeniul infrastructurii de apă potabilă şi canalizare.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.