fbpx

Târgu Mureș și Sfântu Gheorghe, împreună pe harta festivalurilor din Europa

Două festivaluri din inima Transilvaniei, Vibe din Târgu Mureș și Sepsi Tabakó din Sfântu Gheorghe, se ajută reciproc să se dezvolte: munca lor comună dă roade și la nivel european. 

Târgu Mureș și Sfântu Gheorghe se aseamănă în multe privințe, inclusiv prin faptul că fiecare oraș transilvănean are propriul festival. Valoarea ambelor evenimente a fost dovedită de numărul mare al participanților, iar acum s-a ivit o oportunitate de a prezenta cele două festivaluri la nivel internațional: atât Vibe, cât și Sepsi Tabakó au fost nominalizate la una dintre categoriile Premiilor Europene pentru Festivaluri (European Festival Awards). 

Festivalul Sepsi Tabakó a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun festival nou” în cadrul Premiilor Europene pentru Festivaluri din Olanda, care premiază cele mai bune festivaluri și echipele lor de pe continent. Vibe are deja experiență în cadrul forumului profesional, fiind nominalizat în anii precedenți, iar anul acesta concurează pentru titlul de cel mai bun festival de dimensiuni medii din Europa.

Comunitatea noastră poate susține mai multe evenimente. Târgul Internațional de Carte de la Târgu Mureș și Sepsi Book, sau festivalurile Vibe și Tabakó pot avea succes în același timp. Suntem parteneri, pentru că avem multe de învățat unii de la alții„, a declarat Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș, adăugând că se bucură că în 2022 s-au putut organiza fără restricții multe evenimente în oraș.

Urmărim îndeaproape activitatea din Târgu Mureș și ne bucurăm pentru succesele lor. Ambele orașe ar fi onorate dacă festivalurile lor ar fi premiate. Deși ne dorim să oferim în primul rând distracție de calitate pentru tinerii de aici, este un sentiment plăcut că munca echipei Sepsi Tabakó este considerată valoroasă la nivel european„, a declarat Antal Árpád-András, primarul municipiului Sfântu Gheorghe.

European Festival Awards, înființat în 2009, clasifică cele mai remarcabile festivaluri de pe continent. Organizatorii aleg anual dintre aproape 350 de festivaluri, iar cinci dintre cele șaisprezece premii sunt stabilite prin votul publicului. În anii precedenți, au fost premiate festivaluri precum Sziget sau Balaton Sound din Ungaria, Open’er Festival din Polonia, Reeperbahn Festival din Germania, Electric Castle și Jazz in the Park din România.

Echipele de organizare ale celor două festivaluri își roagă publicul să voteze pentru Vibe și Tabakó dacă au amintiri plăcute din timpul petrecut împreună în această vară, dacă plănuiesc deja următorul festival împreună sau pur și simplu apreciază munca organizatorilor. 

  • Votați pentru Sepsi Tabakó Festival ca fiind cel mai bun festival nou și pentru Vibe ca fiind cel mai bun festival de dimensiuni medii: puteți vota aici.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW