Târgul ONG-urilor, ediția 11, se va organiza în luna mai

DSCF2188În perioada 11 – 18 mai 2013, Asociaţia Divers organizează Târgul organizaţiilor neguvernamentale „Împreună pentru comunitate”, ediţia a XI-a, având ca tematică centrală dezvoltarea rețelelor profesionale ONG în județul Mureș și a relațiilor cu posibili donatori.

Târgul ONG doreşte să ofere un cadru adecvat prin care organizaţiile neguvernamentale din domenii foarte diferite de activitate pot să interacţioneze, o dată pe an, arătând comunităţii oferta de servicii sau alte tipuri de activităţi, respectiv atrăgând voluntari şi 2% din impozitul pe venit al membrilor comunităţii. Totodată se vor promova diferitele metode de susținere a activității ONG-urilor prin organizarea ediției III a concursului ”SWIMATHON”, primului Semi-maraton din Tîrgu Mureș, unei mese rotunde și a unui concert de binefacere în aer liber în seara zilei de 11 mai.

Înscrierile se fac până cel târziu în data de 2 mai 2013 ora 12.00. Informaţii actualizate şi fişa de înscriere se găsesc pe www.divers.org.ro. Programul provizoriu al manifestărilor, îl puteți vedea mai jos:

Sâmbătă, 11 mai 2013, Piaţa Trandafirilor, Târg ONG

8:00-10:00 Montare standuri
9:00 Semi-maraton
10:00 Deschidere Festivă Târg ONG
Cuvânt de deschidere din partea organizatorilor şi a reprezentanţilor autorităţilor publice locale
10:30 Cross Europa
12:00 Marşul ONG
Reprezentanţii ONG-urilor vor înconjoară P-ţa Trandafirilor împreună cu beneficiarii şi susţinătorii lor. Coloana va porni de la trecerea de pietoni din faţa Ceasului cu Flori în sensul Palatului Culturii. Coloana va fi condusă de călăreți îmbrăcați în costume naționale și fanfară.
Marşul se desfăşoară cu scopul susţinerii sferei civice şi atragerii atenţiei asupra importanţei acesteia în viaţa comunităţii.
Sunt invitaţi să se alăture Marşului ONG toți mureșenii, inclusiv reprezentanții autorităților și instituțiilor publice în semn de solidaritate cu voluntarii organizațiilor.
Concurs de promovare a voluntariatului în Judeţul Mureş
Vizitatorii vor primi formulare care se completează cu informaţii dobândite în urma vizitării mai multor standuri ale organizaţiilor participante.
9.00-17.00 Activități sportive organizate pe carosabil în Pța Trandafirilor: Semi-maraton, Crosul Europa, demonstrație baschet, concurs patine cu rotile, tir cu arcul, aerobic, concursuri sportive pentru persoanele cu dizabilităţi
10:00 –18:00 Activităţi interactive şi de cultură generală organizate de către asociaţiile şi fundaţiile participante
10:00- 18.00 Spectacol cultural pe scenă: Teatrul Ariel – teatru de păpuși în lb maghiară și română – confirmat, Dans modern, Jazz, muzică folk, pantomimă, Cartea Junglei – musical, moment intercultural de cântece și dansuri populare cu tinerii de la Ansamblul Muresul
18:00 – 20:00 Concert rock

Activităţi preventive pentru sănătate:

– măsurare tensiune arteriale
– determinarea glicemiei

Activităţi interactive:

– jocuri Interactive pentru copii
– modelare din lut pentru copii
– iniţiere în lucru de mână
– inițiere în tainele picturii și graficii

Miercuri, 15 mai 2013, Masă rotundă CSR
Joi, 16 mai 2013, Masă rotundă: Cetățenie Europeană
Sâmbătă, 18 mai 2013, ora 9.00 SWIMATHON
Sâmbătă, 18 mai 2013, ora 18.00 Balul ONG cu premierea voluntarului anului din municipiu și din județ

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.