Tarife mai mici la Bazinul de înot de la Luduş

bazin-ludus

Regulamentul privind funcționarea, întreținerea și exploatarea imobilului „Bazin de înot didactic” din Luduș a fost aprobat de Consiliul local în 16 iunie 2015, prin HCL nr. 86 unde la art. 4, punctul 2 se prevede că „asociațiile sportive pot încheia contracte de închiriere a bazinului contra cost”. Prin referatul întocmit de Cornel Luca, șeful Serviciului „Piețe, Sala de sport, Stadion și Bazin de înot”, începând cu 11 octombrie 2016 sunt propuse tarifele aplicabile în desfășurarea activității la Bazinul de înot didactic. Anexa nr. 2 specifică zece categorii de activități diferențiate în două categorii de vârstă: adulți și copii, elevi și studenți.

Amendamente la proiect

La prezentarea proiectului de hotărâre în plenul Consiliului local, consiliera Paula Stînă a avut mai multe obiecțiuni, una dintre ele fiind aceea că la categoria „bilet curs intensiv de înot” pentru adulți s-a operat o reducere a biletului cu 40% și doar cu 28% mai puțin la elevi. „S-a considerat că tariful de 12 lei pentru elevi este unul bun, nu s-a judecat în procente, dar putem recalcula acest tarif”, a venit răspunsul primarului.
Paula Stîna a propus o reducere cu 40% a tarifului, atât la adulți cât și la copii, adică 10 lei/oră. O altă propunere a consilierei Paula Stînă a fost aceea de a prelungi termenul de valabilitate a abonamentului de 12 ședințe, de la 30 de zile la 180 de zile de la data eliberării acestuia sau eliminarea acestui termen din Regulament. Consilierul Enyedi Mihai a cerut o reducere de tarif pentru elevii care vin la înot cu clasa în mod organizat, de la șase lei, la patru lei. „Este foarte bună propunerea, dacă veniți conform programului școlar. Eu propun ca accesul să fie gratuit în aceste cazuri”, a spus primarul Cristian Moldovan.
Eugenia Giurgea, secretarul orașului a sintetizat amendamentele aduse proiectului de hotărâre: 10 lei/ ședință pentru copii, elevi și studenți la curs de înot cu instructor (120 lei) și o valabilitate de 180 de zile pentru abonamentul de 12 ședințe. Pentru gratuitatea în cazul grupurilor de elevi, Primăria așteaptă propuneri scrise din partea școlilor, subiect care va fi tratat într-un alt Proiect de hotărâre.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.