Te preocupă siguranța ta în lumea reală mai mult decât în mediul online? E timpul să schimbi asta!

Marţi, 03.04.2017, s-au desfăşurat diverse activităţi în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, cu scopul de a promova utilizarea internetului într-un mod sigur, mai ales de către copii şi adolescenţi.
Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au abordat acest subiect important şi cu elevii Gimnaziului „Mihai Viteazul” din municipiul Târgu-Mureş. Elevii au primit informaţii referitoare la utilizarea în siguranţă a spaţiului online.
Discuţiile au fost completate de clipuri video care să îmbogăţească informaţiile. Concret, suntem invitaţi să răspundem cu toţii la câteva întrebări. În viaţa de fiecare zi,
• spui numele tău oricui pe stradă, unei persoane necunoscute?
• dacă cineva necunoscut te abordează, stai de vorbă cu el? îi spui cum te cheamă, la ce şcoală mergi, unde stai, ce îţi place să faci?
• îţi place să se uite oricine la toate fotografiile tale? ţi-ar plăcea ca un străin să ia acasă unele din fotografiile tale?
• laşi uşa casei deschisă pentru oricine?
NU FACEM ASTA ÎN LUMEA REALĂ! DE CE NE COMPORTĂM DIFERIT ÎN SPAŢIUL ONLINE? Să ne gândim mai bine la acţiunile noastre pe internet, la socializare, la „deschiderea” noastră prea mare spre o lume necunoscută. Să folosim avantajele lumii online, ale socializării online, învăţând să rămânem în siguranţă!
„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” este o acţiune al cărei scop este sublinierea importanţei activităţii preventive a Poliţiei şi totodată a parteneriatului cu alte autorităţi/instituţii/ONG-uri.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.