Trei la un loc, sub semnul parteneriatului

Câte 10 elevi și 10 cadre didactice de la Liceul „Miguel de Cervantes”, din Chișinău și Gimnaziul „Bányai Júlia”, din Kecskemét s-au aflat, în perioada 25 – 28 mai 2017, într-un schimb de experiență la colegii lor de la Școala Gimnazială Nr. 7 din Tîrgu Mureș.

Pe parcursul celor 4 zile, elevii și dascălii deopotrivă au participat la programe cultural-educative, vizite la diferite obiective turistice și expoziții.

În prima zi a schimbului de experiență, oaspeții moldoveni și maghiari au participat la Festivalul Copilăriei organizat de școala gazdă. Oaspeții au vizionat programele cultural-artistice ale elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 7: dansuri sportive, populare, moderne, recital de poezii, cântece.

Încă o dată elevii mureșeni au dovedit că au talente înnăscute în diferite arii cultural-artistice.

După acest program, a urmat o activitate sportivă interactivă: cu sprijinul clubului sportiv TORPI și al Primăriei Municipiului Tîrgu Mureș, elevii au avut posibilitatea de a se întrece în jocuri în apă din incinta bazinului acoperit al complexului de agrement Weekend.

După masa de prânz a urmat vizita obiectivelor turistice culturale ale orașului. La acest program ne-a fost partener și sprijin Muzeul Județean Mureș. La sfârșitul zilei, oaspeții au mai avut timp și pentru activitățile desfășurate în cadrul Zilelor Târgumureșene.

Sâmbăta a fost ziua excursiei. 60 de participanți la schimbul de experiență au pornit împreună pentru a vizita Cheile și Mănăstirea Râmețului, orașele Teiuș, Aiud și împrejurimile.

Cu ocazia vizitei a fost reînnoit Acordul de parteneriat între cele trei școli participante în proiect.

Primul document care stă la baza colaborării interșcolare a fost semnat în anul 2000 între școala din Tîrgu-Mureș și cea din Kecskemet, pentru ca în 2006 să se alăture demersului și unitatea de învățământ din Chișinău.

Documentul a fost parafat de directorii celor trei instituții, prof. Körtesi Sándor – Școala Gimnazială Nr. 7 Tîrgu-Mureș, prof. dr. Lukács Lajos – Gimnaziul Bányai Júlia și prof. Rodica Postu – Liceul Miguel de Cervantes, Chișinău.

Proiectul s-a născut și s-a dezvoltat având la bază ideea educării tinerilor în spiritul prieteniei, al toleranței, armoniei și înțelegerii.

Această vizită a elevilor și prietenilor moldoveni și maghiari la Târgu-Mureș s-a realizat cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Tîrgu-Mureș.

Director Școala Gimnazială Nr. 7 Tîrgu-Mureș, Körtesi Sándor

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.