Tren marfar încărcat cu azotat de amoniu, care mergea de la Târgu Mureş, deraiat la Ditrău

imageresize

Un tren de marfă încărcat cu azotat de amoniu a deraiat la intrarea în staţia Ditrău, fără să existe pericol de explozie, patru dintre vagoane sărind de pe şine.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciubotariu, a declarat că este vorba de un tren cu două locomotive şi 24 de vagoane şi, din primele informaţii, patru dintre ele au deraiat, fără să se fi răsturnat.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a precizat că trenul venea de la Târgu Mureş şi accidentul s-a produs la intrarea în staţia CFR Ditrău, în zona macazului, ‘dar, din fericire, vagoanele au sărit de pe şine, nefiind răsturnate’.

Gheorghe Filip a mai spus că, potrivit primelor informaţii, nu există pericol de explozie, toate vagoanele urmând să fie verificate, iar cele deraiate să fie repuse pe şine.

Circulaţia feroviară în zonă este întreruptă, la faţa locului fiind aşteptată o echipă de specialişti de la Regionala CFR Braşov.

Circulația feroviară pe secția Gheorghieni – Toplița a fost reluată miercuri după-amiază la ora 16:05, informează CFR SA.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.