Tribunalul respinge arestarea evazionistului mureșean

8611247064996__judecator-ciocan-justitieTribunalul Mureş a respins, vineri, solicitarea Parchetului de la lângă Tribunalul Mureş de arestare preventivă a unui membru al grupării de evazionişti cu produse petroliere şi alcool, reţinut în urmă cu o zi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată, dare de mită, instigare la fals intelectual şi favorizarea infractorului. Tribunalul a dispus a ca S.V. să nu părăsească localitatea de domiciliu în următoarele 30 de zile.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a declarat recurs împotriva deciziei instanţei, iar dosarul va fi înaintat în 24 de ore Curţii de Apel Târgu Mureş. Potrivit Parchetului, la data de 31 ianuarie, S.V. a fost reţinut, iar faţă de acesta s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi s-a solicitat măsura arestării preventive. Alături de acesta au mai fost reţinute încă 10 persoane – din totalul celor 25 identificate – pentru evaziune fiscală în formă continuată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi delapidare în formă continuată, după ce, în data de 30 ianuarie, s-au efectuat 27 de percheziţii în judeţele Mureş, Cluj, Alba şi Bihor.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mureş, în urma percheziţiilor, nouăsprezece indivizi au fost învinuiţi de comercializare ilegală de alcool etilic, iar altor şase li se impută comercializarea de motorină furată din locomotive. ‘În fapt, s-a stabilit că doi dintre învinuiţi, cu sprijinul altor 17, comercializau alcool etilic fără banderole de marcaj fiscale pe raza judeţelor Mureş, Cluj, Alba şi Bihor, în afara antrepozitelor fiscale, fără a achita astfel accizele aferente. De asemenea, s-a stabilit faptul că şase învinuiţi sustrăgeau cantităţi mari de motorină printr-un dispozitiv artizanal aplicat pe motorul unor locomotive, pe care o comercializau ulterior la preţuri cuprinse între 4 lei şi 5 lei/litru. Prin faptele lor, învinuiţii au cauzat un prejudiciu însemnat bugetului consolidat al statului, care nu a fost stabilit până la data prezentei informări’, se arată în comunicatul de presă.

Documentul precizează că în urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor 500 de litri motorină, în valoare de 3.200 de lei, 111 litri alcool etilic fără banderole de marcaj emise de autorităţile române, în valoare de 9.000 de lei, dar şi alte mijloace materiale de probă. La percheziţiile efectuate în judeţele Mureş, Cluj, Alba şi Bihor, pentru prevenirea evaziunii fiscale au fost mobilizaţi peste 100 de poliţişti şi jandarmi, iar SRI a asigurat sprijin tehnic.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

  1. sunt numai minciuni. Eu il cunosc pe acest om si sunt sigura ca nu este in stare de asa ceva.Vasile este un om,prieten adevarat.Si mie mi-a facut cadou un parfum si eu nu consider ca este mita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.