UMF inclusă în categoria B din cauza jocurilor politice

UMFRectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a declarat marţi, în cadrul dezbaterii ‘Târgu Mureş – Oraş Medical’, că universitatea a fost inclusă în categoria B din cauza jocurilor politice şi că de fapt această clasificare nu reprezintă realitatea.

‘UMF nu este în cădere liberă, aşa cum vor unii ca să transmită o asemenea idee. Universitatea se dezvoltă, are proiectele ei extrem de importante şi lucrul acesta o să vedeţi că se întâmplă în viitorul care urmează, aşa cum a evoluat în ultimii 7-8 ani. (…) UMF a trecut printr-o evaluare europeană în primăvară în care a ieşit foarte bine, UMF e în categoria B din cauza unor jocuri politice la vremea respectivă şi nu este aceasta clasificarea adevărată. Şi cred că în acest moment, dacă lăsăm deoparte componenta politică şi încercăm să nu achiesăm la personajele care vor să atragă UMF într-un joc care dă interesant, la presă, la opinia publică, dacă la acest joc nu achiesăm, atunci avem şansa să facem lucrurile bine. Vrem să ne păstrăm statutul de Universitate care ştie ce are de făcut, cu lucrurile bune care se întâmplă’, a susţinut Leonard Azamfirei.

Rectorul a subliniat că UMF Târgu Mureş ‘reprezintă ceva’ în oraş însă, la fel ca multe domenii, suferă inclusiv din cauza ‘orgoliilor medicale’ şi din cauza evidenţierii doar a elementelor negative, fără a fi prezentată şi partea pozitivă.

‘Avem şi eşecuri, avem şi persoane, personaje care nu încap unele de altele, există şi orgolii medicale. Mă doare inima când văd personalităţi ale judeţului, ale oraşului, ale ţării care vin şi-şi dau cu părerea despre UMF Târgu Mureş, neştiind de fapt ce se întâmplă acolo, faptul că pe lângă lucrurile incidentale negative se întâmplă o mie de alte lucruri bune pe care nu le scoatem în faţă’, a susţinut Azamfirei.

Acesta a salutat ideea unui parteneriat cu Primăria Târgu Mureş, cu Consiliul Judeţean Mureş şi cu mediul medical privat, arătând că proiectele educaţionale şi de cercetare vor continua şi se vor dezvolta şi că UMF va face tot ce ţine de universitate ca municipiul să fie un oraş medical.

La dezbaterea ‘Târgu Mureş – Oraş Medical’, organizată de Primăria Târgu Mureş, alături de UMF Târgu Mureş au participat majoritatea şefilor clinicilor de stat şi private din Târgu Mureş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.