Un preot din judeţul Mureş construiește locuinţe pentru copii nevoiaşi

Un preot din judeţul Mureş ne dovedeşte că bunătatea nu doar se predică ci se practică. Părintele a decis în urmă cu mulţi ani să ajute copiii abandonaţi din oraşul în care slujeşte. A luat exemplu chiar de la tatăl lui. Acum, cei pe care îi ajută sunt de ordinul zecilor.

Povestea a început în urmă cu aproximativ 28 de ani, când părintele Gherman a început să construiască locuinţe pentru copii nevoiaşi. A ridicat mai întâi Casa Maria 1 şi mai apoi Casa Maria 2. Numele vin şi cu o poveste.

Preot: După revoluţia din 1989 au venit în ţară foarte mulţi străini care au fost dornici să ajute în diferite locuri. Au ajuns şi la spital şi acolo erau foarte mulţi copii abandonaţi, printre aceşti copii era şi o fetiţă Maria, o fetiţă frumoasă care, abandonată fiind, prindea în braţele sale pe toţi cei care veneau la ea şi spunea mamă sau tată.

Povestea fetiţei i-a impresionat şi pe membrii unei fundaţii din Luxembourg care l-au ajutat pe preot să ridice cele două locuinţe.

Nicu Aradina: Copiii care stau în această casă beneficiază atât de un spaţiu pentru joacă, un spaţiu pentru efectuarea temelor, cât şi un spaţiu pentru dezvoltare personală.

Mai târziu, în 2004, ajutat de primărie, preotul a reuşit să construiască şi un cămin pentru bătrâni.

Preot: Sunt doar 8 locuri, însă dorim în anul care urmează, dacă ne ajută Dumnezeu să dezvoltăm acest centru, totodată mai avem şi servicii la domiciliu pentru persoane vârstnice, sunt 80 de persoane, pe care le căutăm în fiecare zi

Recent, preotul Gherman a mai făcut o faptă bună. A ajutat şi o familie cu doi copii. Oamenii trăiau pe drumuri. Acum locuiesc în subsolul capelei în care slujeşte părintele.

În total, 135 de suflete vor avea şi în acest an un cămin şi o masă caldă de Crăciun cu ajutorul preotului din Reghin.

Preot: Este frumos pentru că în toţi aceşti ani s-a depus o muncă titanică, enormă şi o responsabilitate foarte, foarte mare. Un centru de criză, unde să vină oamenii care au ajuns la un moment dat într-o situaţie de criză, daţi afară din casă, nu mai au copii. niciun aparţinător

Vezi VIDEO – Observator TV

Comentează cu Facebook