Un urmărit în Ungaria prins la Târgu Mureș

Un bărbat, de 45 de ani, pe numele căruia autorităţile ungare au emis un mandat european de arestare pentru infracţiuni de furt calificat, a fost depistat de poliţiştii din Mureş, cu sprijinul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române.
La data de 26 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş cu sprijinul poliţiştilor de la Biroul de Investigaţii Criminale – Poliţia Municipiului Tg. Mureş au depistat un bărbat, de 45 de ani, din Tg. Mureş, urmărit internaţional.
Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare, pentru infracţiuni de furt calificat, comise pe teritoriul acestui stat.
În fapt, la data de 29 noiembrie 2014, persoana în cauză, a închiriat împreună cu persoana vătămată, o cameră la o pensiune din Ungaria iar ulterior i-ar fi sustras portofelul cu 500 de euro, 3 telefoane mobile şi autoturismul în care se afla marfă pentru vânzare (seturi de vase, pături şi covoare).
Prejudiciul cauzat fiind de peste 530.000 de forinţi, din care a fost recuperată suma de 255.000 de forinţi.
Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Tg. Mureş, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curții de Apel Tg. Mureş, în vederea demarării procedurilor de predare către autoritățile din Ungaria.
Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.