Unde ar vrea să lucreze românii?

Potrivit raportului anual HR Review & Trends 3 din 10 români vor să lucreze în vânzări, logistică sau contabilitate. Următoarele poziții în topul domeniilor preferate sunt administrativ/secretariat și distribuție.

Resursele umane au intrat în top 10 în timp ce domenii ca publicitate/marketing, achiziții și construcții au părăsit clasamentul. Candidații români au mai fost interesați de un job în HoReCa, banking, IT sau domeniul juridic, ultimele cunoscând o evoluție față de anii precedenți. Potrivit aceluiași raport, cele mai mari salarii, în 2018 au fost în IT (5.713 lei, net), juridic (4.571 de lei), banking (4.226 de lei), resurse umane (4.048 de lei) și finanțe și contabilitate (3.930 de lei).

”Este interesant că publicitatea și marketingul nu se mai află în acest top pentru că sunt două domenii care în anii trecuți aveau o atracție magnetică în ochii candidaților tineri, care își doreau o carieră într-un domeniu creativ, flexibil. Una dintre explicații ar putea fi legată de faptul că această industrie nu se regăsește nici în rândul domeniilor cu cele mai mari salarii”, explică Bogdan Badea, CEO la eJobs.

Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă au, în momentul de față au peste 30.000 de locuri de muncă la dispoziție. Dintre acestea, aproape jumătate sunt pentru București și Ilfov. Următoarele județe în care angajatorii sunt extrem de activi sunt Cluj (5.275 de locuri de muncă), Timiș (4.285 de locuri de muncă) și Iași (3.864 de locuri de muncă). În Tîrgu Mureș sunt 69 de locuri de muncă disponibile.

Comentează cu Facebook