Urmărit penal pentru luare de mită

Prin ordonanța din data de 30.06.2017 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul BS SJ sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 Cp., constând în aceea că în data de 12.04.2017 TA a plătit la solicitarea lui BS SJ contravaloarea unei consumații la restaurantul Csamborgo din Miercurea Nirajului în cuantum de 163 lei, având reprezentarea faptului că în baza acestui serviciu BS SJ îi va facilita și pe viitor efectuarea de transporturi de material lemnos fără a fi prins; trafic de influență prev. de art. 291 alin. 1 Cp. rap. la art. 7 alin. 1 lit. c din Legea nr. 78/2000, constând în aceea că a primit de la numita MMM suma de 3000 lei, după care a mai cerut încă 5000 lei sub pretextul că îi va rezolva în mod favorabil un dosar penal pe care inculpata îl avea pentru conducere fără permis.

Prin ordonanța din data de 30.06.2017 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului BS SJ pentru infracțiunile de mai sus, precum și extinderea acțiunii penale pentru comiterea infracțiunii de favorizarea infractorului prev. de art. 269 alin. 1 Cp., constând în aceea că, deși a avut cunoștință de faptul că TA se ocupă cu achiziția de material lemnos și vânzarea acestuia fără acte de proveniență, nu a întreprins nimic în vederea constatării infracțiunii comise, cu toate că în mod repetat au existat contacte între cei doi, TA informându-se prealabil efectuării transporturilor de material lemnos fără acte, despre existența vreunor controale și posibilitatea de a ajunge în siguranță la destinație.

Prin ordonanța din data de 30.06.2017 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul TA pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, faptă prev. și ped. de art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cp. (17 acte materiale), constând în aceea că în perioada ianuarie — iunie 2017 în mod repetat a achiziționat material lemnos de la diferite persoane, pe care l-a revândut, fără a evidenția operațiunile în contabilitatea IIT B. A.

Prin ordonanța din data de 30.06.2017 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul TA pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, faptă prev. și ped. de art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cp.

Prin ordonanța din data de 30.06.2017 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul DNM pentru comiterea următoarelor infracțiuni:

— spălare de bani, prev. de art. 29 lit. a din Legea nr. 656/2002, prin aceea că bunurile mobile și imobile deținute sunt în cuantum valoric mult mai ridicat decât veniturile licite obținute de familia acestuia, acesta deținând un tractor pe care nu l-a trecut pe numele său, un autoturism care figurează pe o persoană decedată;

— evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr. 241/2005, reținându-se ca stare de fapt aceea că suspectul DNM deține pe raza localității Eremitu o stână, unde are angajate fără forme legale, mai multe persoane. Astfel, veniturile obținute în această modalitate, precum și plata salariilor sau orice alte operațiuni comerciale desfășurate, nu sunt declarate conform normelor legale în vigoare, în scopul sustragerii de plata impozitelor către bugetul de stat.

— fals în declarații, prev. de art. 28 din Legea nr. 176/2010 rap. la art. 326 Cp., prin aceea că suspectul DNM, cu intenție, omite să facă mențiunile corespunzătoare în declarațiile de avere, acesta neconsemnând în documentele specifice faptul că deține terenuri în proprietate personală și are și terenuri luate în arendă, pe care desfășoară activități agricole, că deține animale care îi asigură un venit la bugetul familiei prin obținerea subvențiilor A.P.I.A, că deține 4 autoturisme și imobile tip casă de locuit;

— furt și tăiere ilegală de arbori, prev. de art. 107, art. 109 din Legea nr. 46/2008, prin aceea că suspectul DNM, împreună și prin intermediul angajaților ciobani de la stâna pe care o deține efectuează activități ilegale de tăiere, exploatare, transport și ulterior valorificare a materialului lemnos. Ca mod de operare, acesta identifică persoane care lucrează la construirea unor imobile și le propune achiziționarea de material lemnos tip cherestea la un preț accesibil.

Prin ordonanța din data de 30.06.2017 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii împotriva inculpatului DNM pentru săvârșirea infracțiunilor de mai sus.

La data de 30.06.2017 inculpații BS SJ, TA și DNM au fost reținuți 24 ore, urmând ca cei trei inculpați să fie prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul tribunalului Mureș, cu propunere de arestare preventivă.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.