Vârsta nu contează…

Vârsta nu contează când e vorba de contravenienți. De la adolescentul de 17 ani până la maturul de o jumătate de secol, nerespectarea legilor o putem întâlni la tot pasul. În jurul orei 16.45, vineri, polițiștii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Iernut au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 48 de ani, căruia, în urma testării cu aparatul etilotest, i-a rezultat o valoare de 0.44 mg/l alcool pur in aerul expirat.
În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

În aceeași zi, în jurul orei 18.50, polițiști din cadrul Poliţiei oraşului Sărmaşu au oprit în trafic, pe DN 16, pe raza localităţii Sărmăşel-Gară, un moped condus de un tânăr, de 17 ani, din localitate.

În urma verificării în baza de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul  nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sâmbătă, 20 aprilie a.c., în jurul orei 18.50, polițiști din cadrul Poliţiei municipiului Reghin au oprit în trafic pe strada Bartok Bela un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani din localitate, căruia în urma testării cu aparatul etilotest, i-a rezultat o valoare de 0.78 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la unitatea medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma verificării în baza de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru defecțiuni la sistemul de iluminare și a fost reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului.

Comentează cu Facebook