Vârstnicii, în vizită la obiective din Târgu Mureș, de Centenar

Persoanele de la Căminul pentru persoane vârstnice din Târgu Mureș sărbătoresc și ele Centenarul, alături de elevi de la Gimnaziul “Tudor Vladimirescu”, prin vizite la obiective turistice și istorice din Târgu Mureș, în cadrul proiectului “Târgu Mureșul, ieri și astăzi, prin ochii bunicilor”.

Potrivit directorului căminului pentru persoane vârstnice din Târgu Mureș, Anca Florea, proiectul presupune compararea imaginilor Târgu Mureșului de altădată, din albume, cu cele din prezent, la care bunicii se deplasează. Unii dintre vârstnici au ales să facă plimbarea în straie populare, proiectul fiind lansat cu ocazia Centenarului.

“Derulăm un proiect care se va finaliza la 1 Decembrie, cu ocazi Centenarului, titlul proiectului este . Sunt imagini ale Târgu Mureșului vechi și aceleași obiective văzute astăzi, cu alți ochi – arătând și altfel obiectivele. Imaginile vechi sunt luate din albumele Târgu Mureșului. Avem un parteneriat cu elevii din clasa a V-a de la Gimnaziul Tudor Vladimirescu și le vom explica în câteva cuvinte despre obiectivele pe care le vedem în jur”, a declarat Anca Florea.

Potrivit acesteia, în cadrul proiectului, vârstnicii vizitează obiective precum Platoul Cornești, Biblioteca Teleki, licee reprezentative precum “Bolyai Farkas”, “Alexandru Papiu Ilarian” “Unirea”, Cetatea și clădirea Universității “Petru Maior”.

De 1 Decembrie, va fi lansat un videoclip cu imagini realizate în timpul vizitelor din cadrul proiectului.

Comentează cu Facebook