Voluntarii au înfrumusețat orașul

voluntariZeci de angajaţi ai Primăriei Miercurea Ciuc au părăsit marţi birourile instituţiei pentru a participa la o acţiune de voluntariat cu scopul de a înfrumuseţa oraşul.

Acţiunea se intitulează ,,Ziua Verde a Primăriei”, se desfăşoară pentru al treilea an consecutiv şi la ea participă majoritatea angajaţilor municipalităţii, exceptându-i pe cei care lucrează la birourile de relaţii cu publicul.
Un grup al angajaţilor Primăriei a mers în zona izvorului de apă minerală din Şumuleu-Ciuc, unde s-au efectuat lucrări de salubrizare şi de înfrumuseţare a suprafeţelor verzi, iar un alt grup s-a ocupat de înfrumuseţarea parcului Erzsébet din zona Gării CFR. Aici au fost adunate deşeurile, s-a tuns gardul viu şi au fost curăţaţi copacii uscaţi. Alte două grupuri s-a deplasat pe străzile Bolyai şi Nicolae Bălcescu, respectiv în Piaţa Majláth Gusztáv Károly, unde, sub îndrumarea colegilor de la secţia floricolă, au plantat copaci şi trandafiri.
Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a declarat că acţiunea a început întâmplător, atunci când angajaţii Primăriei trebuiau să recupereze o zi liberă şi au decis să facă voluntariat pentru a-i ajuta pe colegii de la secţia floricolă, care aveau mult de lucru în perioada respectivă. Ulterior, acţiunea a devenit tradiţie şi este primită cu plăcere de personalul municipalităţii.
,,La acţiune participă cam 60-80 de persoane şi se desfăşoară în perioada în care colegii de la secţia floricolă au nevoie de forţă de lucru şi orice ajutor este binevenit. Deja a devenit o tradiţie şi este o experienţă plăcută”, a explicat viceprimarul Antal Attila.
În cursul zilei de marţi la Primăria Miercurea Ciuc funcţionează doar birourile de relaţii cu publicul.

Comentează cu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.