Zeci de persoane prinse muncind la negru în luna decembrie

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii decembrie 2017, au fost efectuate 60. acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

Obiectivul principal al acțiunilor de control din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă l-a reprezentat identificarea muncii nedeclarate. Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 20 persoane care lucrau fără forme legale și 10 persoane care prestau muncă nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 32 agenți economici, din care 10 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii au aplicat 49 de sancţiuni contravenţionale, din care 26 de avertismente şi 23 de amenzi în cuantum de 322.000 lei și s-au dispus 110 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate.
Domeniile de activitate ale angajatorilor în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt: transporturi,baruri, protective si garda, restaurant, culte religioase, organizatii nonprofit, prestari servicii, comert.

În perioada 07-13 decembrie 2017 s-a desfăsurat Campania Națională privind verificarea modului în care angajatorii romani respect prevederile legale referitoare la legislatia muncii si la regimul juridic aplicabil strainilor pe teritoriul Romaniei. Au fost efectuate 6 controale.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.