Ziua Naţională marcată la Târgu Mureş

armata

Cu prilejul „Zilei Naţionale a României – 01 Decembrie 2016”, Garnizoana Tîrgu Mureş şi Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş şi al Primăriei Municipiului Tîrgu Mureş, organizează manifestări specifice de sărbătorire al acestui important eveniment.

Alături de personalul Ministerului Apărării Naţionale, la activităţi vor participa şi efective ale instituţiilor din sistemul naţional de ordine publică şi siguranţă naţională de pe plan local, respectiv Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mureş, Gruparea de Jandarmi Mobilă Tîrgu Mureş, Direcţia Judeţeană de Informaţii Mureş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Mureş, Direcţia Poliţia Locală şi Oficiul Judeţean pentru Telecomunicaţii Speciale Mureş.

Activităţile vor debuta la ora 10.00, la „Sala Oglinzilor” din Palatul Culturii, prin desfăşurarea festivităţii de decernare a distincţiei „Fibula de la Suseni”, eveniment aflat la cea de-a XVI-a ediţie.

Începând cu ora 10.00, în Piaţa Trandafirilor, va avea loc o expoziţie statică în cadrul căreia instituţiile din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională de pe plan local îşi vor prezenta tehnica militară, armamentul, aparatura şi echipamentele specifice pe care le au în dotare.
La ora 12.00, în Piaţa Victoriei, la statuia „Lupa Capitolina” din faţa Palatului Administrativ va debuta Parada militară locală, care se va încheia cu defilarea gărzii de onoare şi a tehnicii militare prezentate în cadrul expoziţiei, precum şi cu o paradă a portului popular mureşean.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.