Amenzi pentru neîntreţinerea spaţiilor de producţie în condiţii de igienă

În cursul lunii decembrie 2018, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 8.138 de controale în unităţile din industria agroalimentară, acordând 120 de amenzi în cuantum de 416.900 de lei.
Au fost vizate firme care desfăşoară activităţi în fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

În Mures, neconformităţile constatate şi sancţionate au fost în valoarea de 18.400 lei pentru neîntreţinerea spaţiilor de producţie în condiţii de igienă corespunzătoare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Comentează cu Facebook