City'us s-a calificat în sferturi!

Selecţionata de futsal a României este prima echipă calificată în sferturile de finală ale Campionatului European de Futsal – Croaţia 2012 – după victoria în faţa Rep. Cehe, scor 3-1. Partida a fost dominată pe tot parcursul meciului de echipa tîrgumureșeană, însă scorul a fost deschis de cehi, în minutul 8 (a marcat Belej). Egalarea a fost adusă de Gabi Dobre, în minutul 18. Cu 6 minute înainte de final, tehnicianul Sito Rivera a renunţat la portar şi România a pornit în atac, iar în minutul 34 Ignat a punctat ducând scorul la 2-1 pentru români. Cehii au forţat egalarea, dar cei care înscriem suntem tot noi. În minutul 37, Florin Matei interceptează mingea în jumătatea proprie, trece printre doi adversari, îl evită pe portar și marchează golul victoriei (3-1). Victoria la două goluri diferenţă le-a asigurat jucătorilor noştri, matematic, calificarea în primele 8 echipe ale continentului.

După două jocuri, echipa condusă de Sito Rivera a acumulat 3 puncte, golaveraj +1. În ultima partidă a grupei se vor întâlni Croaţia şi Republica Cehă. La acest moment, croaţii au 3 puncte, golaveraj +1, iar cehii 0 puncte, golaveraj -2. În cazul unui egal, Croaţia va câştiga grupa, cu 4 puncte, iar România va termina pe locul 2. În cazul în care Reprezentanta Cehă se va impune, toate cele 3 echipe vor fi la egalitate de puncte, iar departajarea se va face la golaveraj. România are mari şanse de a câştiga grupa, în cazul în care cehii câştigă la 1 sau două goluri.

România a început partida în formula: Iancu – Florin Matei, Dobre, Lupu şi Gherman. Au mai jucat: M. Stoica, Răducu, Şotârcă, Safar, Ignat şi Al-Ioani. România va disputa partida din sferturile de finală, azi, luni 6 februarie, fie la Split, fie la Zagreb, în funcţie de rezultatul ultimului joc din grupă. Dacă va termina pe prima poziţie, România va juca la Split mai mult ca sigur cu Ucraina, iar dacă va termina pe locul doi, va disputa sfertul de finală la Zagreb, în compania Spaniei.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.