DNA la Primăria Tîrgu Mureş

Claudiu MaiorPrimăria Tîrgu Mureş a ajuns în vizorul (Departamentului Naţional  Anticoruptie) DNA în legătură cu fondurile alocate celor cinci cluburi sportive.”Joi, DNA ne-a trimis o adresă şi ne-a solicitat actele prin care finanţăm cluburile sportive din oraş. Este vorba despre ASA Tîrgu Mureş (echipa de fotbal, n.r.), BC Mureş (echipa de baschet masculin, n.r.), CSU Medicină Târgu Mureş (echipa de volei, n.r.) şi Sport Club Mureşul Târgu Mureş (club de handbal feminin, n.r.). Azi le-am trimis prin curier toate documentele solicitate, adică hotărârile Consiliului Local Târgu Mureş. Nu a descins nimeni la sediul Primăriei Târgu Mureş”, a spus viceprimarul Claudiu Maior. În ultima perioadă s-au cerut documente referitoare şi la contracte  cu  SC Salubriserv SA  şi  SC. Tracia  Trade  Exim SRL.

 

Reamintim că presă locală şi centrală a scris în repetate rînduri despre contractele de sponsorizare controversate dintre Primăria Tîrgu Mureş – condusă de Dorin Florea (PDL) şi diferite cluburi. În 2013, Gazeta Sporturilor scria despre o şedinţa a Consiliului Local pe a cărei ordine de zi se numărau diverse asocieri între Primărie şi echipe sportive. Suma totală a sponsorizărilor ar fi fost de 4 milioane de euro, cea mai mare suma – 8 milioane de lei – urmând să fie primită de FCM Tîrgu Mureş, echipa din liga a 2-a de fotbal. Printre cluburile propuse pentru finanţare cu 3 milioane de lei se numără şi C.S. City’Us din Tîrgu Mureş, o echipă de fotbal de sală.

 (EM)

 Citiţi mai pe larg despre cluburi sportive şi sponsorizări accesând următorul link: https://punctul.ro/2013/07/28/asociere-aprobata-cu-un-club-executat-silit/

Sursa Agerpres

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.