Exproprierile de pe traseul Autostrăzii Braşov-Oradea dinamizează activitatea de eliberare a titlurilor de proprietate

Prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că de la preluarea funcţiei, în numai o săptămână, a semnat aproximativ 100 de titluri de proprietate asupra terenurilor, iar alte 141 de documente sunt în lucru, multe dintre ele vizând suprafeţe aflate în procedura de expropriere, situate pe traseul viitoarei autostrăzi Braşov-Oradea.

Potrivit prefectului, întrucât deţinătorii terenurilor supuse exproprierii au obligaţia să prezinte expropriatorului documentele de proprietate asupra terenurilor şi eventualelor clădiri pentru a putea fi despăgubiţi, în localităţile de pe traseul autostrăzii, de la declanşarea procedurilor de expropriere Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş a emis până în prezent, 46 de titluri de proprietate în localităţile Iernut (23), Luduş (16), Cheţani (5), Cucerdea (1), Cuci (1).

Secţiunea 2A Ogra – Câmpia Turzii a fost împărţită în trei loturi, Lotul 1 – Ogra – Iernut, Lot 2 – Iernut – Cheţani, Lot 3 – Cheţani – Câmpia Turzii, iar cu excepţia localităţii Luna, toate celelalte localităţi sunt pe raza judeţului Mureş. AGERPRES

Comentează cu Facebook