Lansare de carte la American Corner din Tîrgu Mureș

Luni, 15 aprilie, începând cu ora 10.00, la American Corner (Str. Primăriei nr. 2), are loc lansarea volumului ”DIMITRIE CANTEMIR ȘI CONȘTIINȚA UNITĂȚII ROMÂNILOR. STUDII ȘI ARTICOLE  DEDICATE CENTENARULUI MARII UNIRI”, pus la dispoziția cititorilor, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, de Asociația Europeană ”Dimitrie Cantemir” (A.E.D.C.) în colaborare cu Editura Universul Academic. Coordonatorii acestui volum sunt col. (r.) Mircea Dogaru și col. (r.) Viorel Ciobanu.

La eveniment participă ca invitați col. (r.) Viorel Ciobanu, Secretar general al Asociației Europene ”Dimitrie Cantemir”, conf.univ.dr. Nicolae Ploeșteanu, UMFST, iar moderatorul evenimentului este dr. Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș.

Cu o întindere de 400 de pagini și o grafică de excepție, acesta cuprinde 35 de studii și articole semnate de 32 de autori: cercetători științifici, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, laici și clerici, militari și civili, membri ai Asociației sau profesând în instituțiile care-l au ca patron spiritual pe Dimitrie Cantemir.

 În ansamblu, volumul surprinde nu numai fațetele multiple ale personalității marelui cărturar, într-o nouă viziune exhaustivă, ci și ideea forță a conștiinței și necesității unității românești, care transpar din întreaga operă a academicianului european și omului de stat care a fost Dimitrie Cantemir.

 Al doilea dintr-o serie, care constituie un obiectiv central al  Asociației Europene ”Dimitrie Cantemir”, actualul volum constituie o datorie de onoare în a-l pune la dispoziția pasionaților de cultură și istorie din municipiul TÂRGU-MUREȘ și județul nostru.

Șef Birou Informare și Relații Publice      Indira TODEREL  
Comentează cu Facebook