Satul de sub lacul Bezidul Nou, profanat de amatorii de chilipir

După cum v-am anunţat zilele trecute, apa din lacul de acumulare de la Bezidul Nou a fost deversată în râul Târnava Mică. Operaţiunea a fost necesară pentru a putea fi reparată o parte desprinsă dintr-un pod. odată cu scăderea nivelului apei au apărut la suprafaţă ruinele satului scufundat sub ape în urmă cu 25 de ani. Dacă supravieţuitorii, rudele sau cei care au avut locuinţele lor în satul de odinioară îşi mai plâng rănile sufleteşti cauzate de strămutare, sunt persoane amatoare de chilipir. Acestea nu au întârziat să apară, cu maşina mică sau cu camionete şi adună pietrele, lespezile rămase la fundul lacului.

“Cât mai poate fi chinuit, de câte ori poate fi ucis, iar şi iar, satul care dintr-un motiv refuză să moară, refuză să dispară? Cât mai pot fi scuipaţi în ochi comunitatea suferindă şi  cei câţiva supravieţuitori? Spuneţi-mi, cum puteţi să vă priviţi în ochi, voi, care încărcaţi pe roţi durerea altora, comoara lor ivită întâmplător, acele pietre care plâng, povestesc…” aceste cuvinte a postat pe pagina sa de facebook Csibi Attila, primarul oraşului Sângeorgiu de Pădure, localitate de care aparţine şi Bezidul Nou.

Profanatorii satului de sub apă, atraşi de chilipir, şi- au mai rărit vizitele la lacul uscat, zona fiind verificată zilnic  de mai multe ori de poliţişti, dar vânzarea pietrelor, la comandă, e o afacere mult prea profitabilă pentru ei ca să se lase cu una cu două.

Sursa szekelyhon

EM

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.