Și fără înregistrare se primesc pelerini la vizita papei

Organizatorii au anunțat că pelerinii care nu s-au înregistrat până la data limită de 22 aprilie pentru a participa la liturghia susținută de papa Francisc, la Șumuleu ciuc, pot urmări evenimentul transmis pe plasme, ceva mai de la distanță.

Până la data limită, peste 110 mii de persoane s-au înregistrat, dintre care 75.674 persoane vor sosi în grupuri organizate. Peste 4mii de pelerini sunt așteptați de la Miercurea Ciuc, 1300 de ceangăi -din Moldova- vor sosi cu 30 de autobuze. S-au înregistrat 362 de preoți, diaconi precum și studenți la teologie, dar și 95 de persoane cu dizabilități motrice . Din România 83 de mii, din Ungaria 25 de mii de persoane au fost înregistrate, dar sunt așteptați credincioși din țările vecine.

La intrarea pe drumul ce duce la locul de desfășurarea a evenimentului se așează o poartă secuiască, lată de 8m și înaltă de 4,5m realizată de elevii și profesorii Școlii Populare de Artă ” Vámszer Géza”. Mesajul porții : toată lumea este așteptată cu drag în Ținutul Secuiesc.

Sursa szekelyhon

Comentează cu Facebook