Ştafeta Invictus a ajuns la Târgu Mureș

Ștafeta Invictus a ajuns luni, la ora 13, la Târgu Mureș, în aplauzele asistenței, militarii fiind însoțiți, pentru o bucată de traseu, de prefectul Mircea Dușa și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate și de ordine publică din județ.

Predarea ștafetei a avut loc în fața Palatului Administrativ, care adăpostește Prefectura și Consiliul Județean Mureș, într-un cadru festiv, în care s-a intonat imnul national și s-a păstrat un moment de reculegere pentru ostașii români morți sau răniți pentru apărarea patriei. Prefectul le-a înmânat la rândul său militarilor un steag și o plachetă în amintirea momentului.

Președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război Avram Iancu, filiala Mureș, generalul maior (r) Gheorghe Popa a vorbit cu acest prilej despre importanța cinstirii eroilor neamului, arătând că ștafeta va pleca marți dimineață spre Câmpia Turzii, dar va face și câteva opriri în județ, printre care una la Oarba de Mureș, unde au căzut în 11.000 de ostași, în cea mai sângeroasă bătălie românească din cel de Al Doilea Război Mondial.

Potrivit locotenent colonelului Mircea Lucinschi, de la Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale, ștafeta se va opri și la Iernut, la monumentul maiorului post mortem Tiberius Petre, căzut în urmă cu 9 ani în teatrul de operații în Afganistan.

“Urmează ștafeta, mâine dimineață la 6,30, să pornească către Câmpia Turzii, finala va fi la baza 71 Aviație, până acolo ne vom opri în localitățile Ungheni, Oarba de Mureș, Luduș, Iernut, unde vom păstra un moment de reculegere pentru eroii neamului căzuți în cele două conflagrații mondiale, iar la Iernut și la monumentul colegului nostru, maiorul post mortem Petre (Tiberius, n.r.), pe care l-am pierdut în anul 2009 în Afganistan. Cel de al doilea scop al ștafetei este susținerea militarilor răniți în teatrele de operații actuale, militari care în acest moment participă la jocurile paralimpice din Australia, la Sydney, o echipă compusă din 15 militari ai României ne reprezintă cu mândrie acolo”, a spus Lucinschi, arătând că dincolo de aspectul competițional, este mult mai important ca militarii să își ajute camarazii, dintre care unii cu handicap, să treacă linia de sosire.

Din cei 15 militari care reprezintă România la Sydney, trei – locotenent colonelul Șerban Laurențiu și plutonierii majori Dragomir Bogdan și Mănăilă Eugen – sunt din Mureș.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.