(video) Grupul Milvus: Nu „salvați” puii de pasăre

Joi dimineață în Târgu Mureș, un pui de pescăruș cu picioare galbene a căzut din cuib de la circa 15 metri. A fost inelat și cu ajutorul unor oameni de bine am reușit să îl amplasăm la înălțime pe acoperișul terasat al unei clădiri din apropierea cuibului, de unde să își poată chema părinții. De altfel, aceștia nu au întârziat să apară! Ne-au survolat constant cât timp am fost în preajma celui mic.
Suntem în perioada în care puii de pasăre încep să zboare din cuib! Vă rugăm nu „îi salvați”, încercați să îi repuneți la loc sau pe un amplasament mai ridicat (crengi de arbori, terase) unde vor fi în siguranță. Părinții vor reveni la ei!

🐦Mic, pufos și foarte speriat🐥Kicsi, pelyhes és ijedt🐤Small, fluffy and very scared🐦Ieri dimineață în Târgu Mureș, un pui de pescăruș cu picioare galbene a căzut din cuib de la circa 15 metri. A fost inelat și cu ajutorul unor oameni de bine am reușit să îl amplasăm la înălțime pe acoperișul terasat al unei clădiri din apropierea cuibului, de unde să își poată chema părinții. De altfel, aceștia nu au întârziat să apară! Ne-au survolat constant cât timp am fost în preajma celui mic. Suntem în perioada în care puii de pasăre încep să zboare din cuib! Vă rugăm nu „îi salvați”, încercați să îi repuneți la loc sau pe un amplasament mai ridicat (crengi de arbori, terase) unde vor fi în siguranță. Părinții vor reveni la ei!🐥Tegnap reggel Marosvásárhelyen egy sárgalábú sirályfióka kiesett a kb. 15 méter magasságban levő fészkéből. A fiókát meggyűrűzték és sikerült a fészek közelébe, egy biztonságos helyre tenni, ahonnan könnyedén tudta hívni szüleit. A felnőtt madarak nem vártattak sokáig magukra, végig felettünk köröztek, amíg a kicsi közelében tartózkodtunk. Most van a fiókák kirepülési időszaka! Kérjük, ne „mentsék meg” őket, inkább próbálják meg feltenni egy magasabb helyre (ágra, teraszra), ahol biztonságban lesznek. A szüleik tovább fogják gondozni őket!🐤Yesterday morning in Târgu Mureş, a Yellow-Legged Gull nestling fell from about 15 meters. It was ringed and with the help of some good people, we managed to place it on a terraced roof near the nest, from where it could call its parents. The adults did appear almost immediately, hovering above us constantly, while we took care of the little one. We are in the period when young birds are leaving the nests! Please do not “save them”, try to place them on a higher perch (trees, terraces) where they will be in safety. The parents will take care of them!

Publicată de Milvus Group pe Joi, 31 Mai 2018

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.